Ce inseamna Unitati Formatoare de Colonii

UFC, acronim pentru Unitati Formatoare de Colonii, se regaseste aproape intotdeauna pe ambalajele produselor care contin probiotice. Concentratia unui astfel de produs este exprimata standard sub forma numarului de microorganisme vii per unitate de volum (doza). Pentru ca are capacitatea de a se divide, dand nastere altor microorganisme de acelasi tip, fiecare microorganism viu (bacterie sau drojdie) este denumit Unitate Formatoare de Colonii.

Concentratia minima de probiotice necesara pentru a obtine efecte benefice este greu de definit, pentru ca pare sa fie dependenta de tipul tulpinei respective. Studiile clinice au obtinut rezultate pozitive utilizand concentratii cuprinse intre 107 si 1011 (de la o suta de milioane la o mie de miliarde). Cum sunt putine speciile care ofera beneficii sub concentratia de 109 (un miliard) per doza, cea mai buna metoda este sa va asigurati ca doza zilnica din produsul ales contine cel putin un miliard de UFC. Daca are mai multe tulpini de probiotice, fiecare dintre ele ar trebui sa fie la nivelul de un miliard.

Un mic truc pentru administrare

Destinatia probioticelor administrate este tractul intestinal. Cu alte cuvinte, ele trebuie sa traverseze mai intai segmentele superioare ale tractului digestiv, inclusiv stomacul, deci probioticele trebuie sa reziste atacului acid din stomac. Din acest motiv, este recomandat ca suplimentele cu probiotice sa fie luate in timpul meselor sau imediat dupa masa, pentru a profita de alcalinitatea crescuta a mediului stomacal, ceea ce echivaleaza cu o rata de supravietuire mai ridicata pe drumul catre intestine.

Cate UFC contine Refflor?

Fiecare dintre produsele gamei are concentratie diferita.

De cea mai mare concentratie se bucura Refflor Combo, 15 miliarde UFC din trei tulpini:

  • Lactobacillus casei / 60% / 9 miliarde UFC
  • Lactobacillus helveticus Rosell / 25% / 3.75 miliarde UFC
  • Bifidobacterium bifidum / 15% / 2.25 miliarde UFC

Pe locul doi se situeaza Refflor Forte adulti, cu 10 miliarde UFC, de asemenea din trei tulpini:

  • Lactobacillus acidophilus / 60% / 6 miliarde UFC
  • Lactobacillus casei / 25% / 2.5 miliarde UFC
  • Bifidobacterium bifidum / 15% / 1.5 miliarde UFC

Produsele pentru copii au concentratii mai mici: cate 5 miliarde UFC.

  • Refflor Choco foloseste o singura tulpina, Bifidobacterium lactis, una dintre bacteriile cu care copilul ia contact inca de la nastere.
  • Refflor Forte copii combina trei tulpini, Lactobacillus rhamnosus (2.75 miliarde UFC), Lactobacillus acidophilus (1.5 miliarde UFC) si Bifidobacterium infantis (750 milioane UFC).

Aboneaza-te la newsletter si vei fi printre primii care afla ofertele noastre si informatii utile pentru sanatatea ta.