Cel mai probabil, ati aflat deja ca tractul intestinal al fiecaruia dintre noi este populat de un numar imens de microorganisme, de mai multe tipuri: bacterii, drojdii, virusi, microbi, fungi si alti agenti patogeni. Au ajuns sa ne populeze inca din clipa nasterii si s-au multiplicat apoi, atat numeric, cat si ca numar de specii, in fiecare zi din viata noastra.

Aceste microorganisme sunt impartite in doua categorii. Cele benefice organismului sunt considerate ‘pozitive’ si sunt numite probiotice, un termen acceptat pe scara mondiala. Microorganismele care pot dauna organismului sunt adesea numite ‘negative’.

Aceste microorganisme ‘negative’, agentii patogeni, sunt insa tinuti sub control de populatia bacteriilor benefice, atata vreme cat echilibrul dintre cele doua grupuri nu este perturbat. Expertii in digestie considera ca flora este echilibrata atat timp cat ponderea microorganismelor daunatoare nu depaseste 15%. Problemele apar cand echilibrul este perturbat in favoarea agentilor patogeni, stare numita disbioza. Acest dezechilibru poate fi corectat prin consumarea unor anumite alimente, bogate in probiotice, sau - cale mult mai facila - prin aportul de suplimente alimentare cu probiotice.

Produsele gamei Refflor fac parte din aceasta ultima categorie. Ele va pun la dispozitie concentratii mari de tulpini probiotice atent selectionate, cultivate de unii dintre cei mai importanti producatori de pe piata mondiala a acestui tip de produse. Gama Refflor include patru produse, cu diferite combinatii de probiotice si diferite concentratii. Produsele sunt enumerate mai jos si sunt descrise fiecare in parte in capitolul Produse.

  • Refflor Combo
  • Refflor Choco
  • Refflor Forte adulti
  • Refflor Forte copii

Aboneaza-te la newsletter si vei fi printre primii care afla ofertele noastre si informatii utile pentru sanatatea ta.