transparent

 

Patologia digestiva si urogenitala

Ecosistemul vaginal si cel digestiv este mentinut de o interactiune complexa intre flora vaginala/flora digestiva, produsii microbieni si factori gazda.

Alti factori gazda cum este sistemul imunitar, joaca de asemenea un rol important in mecanismele defensive vaginale si intestinale. Dezechilibrele intalnite la nivelul florei vaginale cat si digestive determina afectiuni frecvente cu simptomatologie variata si deosebit de suparatoare pentru pacient si de aceea refacerea florei trebuie sa fie un un obiectiv principal al tratamentului.

Sindromul colonului iritabil este o afectiune care consta in dureri abdominale colicative, meteorism, tulburari ale tranzitului intestinal. Uneori senzatia de defecatie nu se finalizeaza decat prin flatulenta (evacuare frecventa, necontrolata, a gazelor din intestine). Durerea abdominala poate fi usoara, creand un disconfort ocazional sau poate sa fie suficient de intensa pentru a provoca transpiratii si senzatie de lesin. Frecventa si durata durerii sunt foarte variabile. Durerea acuzata de bolnav variaza in functie de severitate si localizare. Frecvent, pacientul are un istoric indelungat al suferintei. Durerea apare mai des dimineata, spre deosebire de dispepsia (tulburarea digestiei) de cauza organica, in care durerea se manifesta pe parcursul zilei. Sindromul de colon iritabil poate afecta oricare parte a tubului digestiv. Cauza bolii este necunoscuta. La unii dintre pacienti se inregistreaza contractii anormale ale musculaturii intestinale, iar la altii este modificata durata tranzitului intestinal.

Poate predomina constipatia - mai putin de trei scaune pe saptamana, tari, foarte fragmentate sau diareea – mai mult de trei scaune pe zi, moi sau apoase asociate cu senzatia de urgenta. In ciuda severitatii durerii acuzate de pacient, acesta are de obicei o stare generala buna, nu a scazut in greutate, nu are anorexie sau alte simptome care sa sugereze o boala grava. Pacientii sunt adesea foarte ingrijorati de implicatiile simptomatologiei. Sub tratament alopat, boala evolueaza cu ameliorari si remisiuni, fiind nevoie de multa rabdare atat din partea medicului cat si a pacientului, deoarece tratamentul este in general simptomatic si de lunga durata. Foarte importanta in cadrul tratamentului este normalizarea florei intestinale (REFFLOR), care prin numeroasele mecanisme contribuie la ameliorarea pana la disparitia simptomatologiei.

Diareea este o stare patologica caracterizata printr-o tulburare de tranzit intestinal cu evacuare frecventa a unor scaune lichide sau moi, insotite de o alterare a starii generale a organismului, crampe abdominale, greturi, varsaturi, colici, frisoane, indispozitie, oboseala si epuizare fizica accentuata. Boala se declanseaza mai frecvent in sezonul cald, ca urmare a unor infectii cu agenti patogeni (microbi, ciuperci patogene, paraziti intestinali), greseli alimentare, mese copioase, alimente alterate, ciuperci otravitoare, unele boli intestinale si extraintestinale (apendicita, pancreatita, meningita) precum si a unor stari emotionale puternice, tensionate si alergice, calatorii indelungate in zone indepartate de locuinta, cu schimbarea regimului alimentar. Tulburarile de tranzit sunt datorate unui peristaltism intestinal prea intens in care continutul lichid din intestine nu poate fi absorbit, in timp normal, de mucoasa intestinala. In functie de afectiunea care declanseaza boala, scaunul mai poate sa contina mucozitati, puroi sau sange, produse de diferite microorganisme si de toxinele emanate de acestea, generand enterite si enterocolite, cu inflamatii grave ale mucoaselor. Pierderile importante de lichide si de saruri minerale prin diaree provoaca o deshidratare progresiva a organismului si o slabire fizica cu grad mare de risc, indeosebi la copii. Diareele produse prin infectii cu Salmonella, Shigella, Campylobacter si Yersinia necesita a fi atent controlate, mai ales atunci cand copilul se afla intr-o colectivitate si exista pericolul de contaminare in lant. Cel mai frecvent mijloc de infectare cu microbi, virusuri sau paraziti il constituie consumul de apa infectata sau alimente contaminate si nespalate (fructe, legume). La extinderea bolii contribuie si folosirea mainilor murdare in timpul mesei. 

Din punct de vedere al evolutiei, poate exista diaree acuta sau diaree cronica.

  • Diareea acuta este datorata unor toxiinfectii alimentare, consumul de alimente neplacute si aparitia unei stari emotionale in timpul mesei (certuri). Boala survine la cateva ore dupa ingerarea alimentelor alterate, neplacute sau infectate si poate genera pana la 20 scaune pe zi, uneori cu sange. Diareea acuta infectioasa constituie o problema grava de morbiditate si mortalitate pe tot globul. Anual sunt inregistrate in lume 750 milioane de cazuri cu diaree care afecteaza toate varstele, fiind mai grave la copii (5 milioane decese pe an).
  • Diareea cronica este o tulburare de motilitate intestinala si de absorbtie la nivelul mucoaselor, caracterizata prin 2-10 scaune moi sau lichide pe zi, cu resturi alimentare incomplet digerate. Bolnavul simte balonari, dureri abdominale sub forma de colici, dureri de cap (cefalee), senzatie de sete si astenie generala.

Tratament

Majoritatea cazurilor de diaree se rezolva de la sine in cateva zile fara tratament. Corpul are nevoie de un nivel adecvat de sodiu si potasiu pentru a mentine curentii electrici care fac inima sa bata. Asigurati-va ca beti destule lichide de inlocuire si saruri deoarece in timpul diareei acestea se pierd in cantitate mare. Evitati alimentele solide pe durata diareei. Beti cantitati mici de fluide, frecvent.

Este deosebit de important administrarea unui probiotic (REFFLOR) pentru refacerea echilibrului florei intestinale. REFFLOR ajuta la asigurarea unui tranzit intestinal normal, normalizeaza scaunele prea dese sau prea rare ale adultului si imbunatateste starea generala a organismului. Bifidobacteriile din flora intestinala normala inhiba colonizarea intestinului de catre microorganisme patogene prin mecanism de competitie pentru nutrienti si locuri de atasare. De asemenea, ele produc substante antimicrobiene ce inhiba cresterea patogenilor. REFFLOR Copii este un produs probiotic destinat in special copiilor, dar este recomandat si adultilor care prefera administrarea de plicuri care se dizova in apa sau lapte. REFFLOR Copii se foloseste in asociere cu tratamentul cu antibiotice orale, datorita capacitatii de a reface flora intestinala precum si dupa terminarea unui tratament antiobiotic pentru normalizarea echilibrului intestinal. De asemenea, contribuie la cresterea imunitatii generale a organismului. Pentru a asigura popularea tubului digestiv cu o flora bacteriana echlibrata si construirea unei bariere imune eficiente si prevenirea astfel a problemelor aferente suferintei acestui echilibru se poate folosi din prima zi de viata a bebelusului REFLOR Copii.

Astfel, REFLOR Copii intervine in: preventia enterocolitei necrozante (una din cauzele obisnuite de afectiuni gastrointestinale la copii prematuri); preventia febrei si diareei, precum si un raspuns imunologic mai crescut la copii infectati cu rotavirusi prin scaderea diareei asociate acestora; reducerea incidentei aparitiei eczemei atopice, conditie alergica dermatologica frecventa in copilarie si legata de aparitia altor afectiuni alergice cum este astmul.

Patologia urogenitala si tratament

Ecosistemul vaginal este mentinut de o interactiune complexa intre flora vaginala, produsii microbieni, estrogen (factor hormonal) si factori gazda. Vaginul este rezistent la infectie prin doua mecanisme: aciditate marcata si epiteliu gros, protectiv. Alti factori gazda cum este sistemul imunitar, joaca de asemenea un rol important in mecanismele defensive vaginale. Modificarile care afecteaza pH-ul acid si determina un mediu mai alcalin determina scaderea numarului de lactobacili vaginali, cu suprapopularea vaginului cu organisme patogene si cresterea susceptibilitatii la infectii vaginale.

Gynie L este un probiotic continand Lactobacili Rhamnosus – tulpina aflata in mod fiziologic in mediul vaginal sanatos, raspunzatoare de buna functionare a acestuia. Forma de prezentare este de capsule vegetale, cu administrare vaginala pentru refacerea echilibrului microclimatului vaginal afectat intr-o serie de situatii detaliate la capitolul indicatii. 

Gynie L creste eficienta tratamentelor vulvovaginale specifice (vaginoza, vulvovaginite, candidoze, infectii urinare, etc) si inlatura simptomatologia vaginala neplacuta, ducand totodata si la scaderea episoadelor de recurenta in cazul candidozelor sau infectiilor urinare.

Indicatiile se adreseaza sferei: adjuvant in tratamentul: vaginozei bacteriene, vulvovaginitelor, infectiilor urinare, candidozelor; reface si mentine echilibrul florei vaginale in situatii ca: antibioterapie, corticoizi, imunosupresoare, anticonceptionale, spermicide, diabet, prevenirea recidivelor, igiena intima excesiva, variatii hormonale (menopauza, ciclu menstrual, sarcina); elimina simptomatologia vaginala neplacuta: prurit vulvovaginal, secretii vaginale patologice, inflamatii locale, arsuri si iritatii vulvovaginale, miros vaginal neplacut, disconfort local, dispareunie, disurie.

 

 

De retinut:
Bacteriile  din intestin se inmultesc foarte repede.
O noua generatie apare la 20 - 60 de minute. Gandinti-va ce inseamna acest lucru pe fondul abuzului de antibiotice, al distrugerii florei de protectie. Bacteriile patogene se inmultesc foarte rapid, pot suferi mutatii si pot genera infectii virulente.

Antibioterapie:
Terapeutica utilizand unul sau mai multe medicamente antiinfectioase din clasa antibioticelor, a caror activitate se exercita asupra bacteriilor. 


Contact Info

Hyllan Pharma Company
Office Address Phoenicia Business Center, str Turturelelor 11, 2nd floor, sector 3,
Bucharest, ROMANIA.
Tel: +40 (21) 425.55.66
E-mail: office@hyllan.eu

facebook  

Info

Refflor FORTE copii - probiotic

Refflor FORTE adulti - probiotic